La Alexandra Corcode nu se poate să nu te surprindă contrastul dintre vârstă și atitudine. Este un tânăr artist implicat. Pentru ea arta vizuală nu este doar un mod de a se elibera, exprima sau de a se cunoaște în relația ei cu familia sau cei din jur. 

A descoperit pasiunea pentru fotografie în “Tabăra de Fotografie Freelancer” și de atunci face fotografie digitală și recent, pe format mediu, documentând zona rurală a județului Bistrita-Năsăud, acolo unde s-a născut.

Și-a petrecut ultimii 3 ani lucrând la un proiect documentar “Half(S)” care are ca focus o familie formată din doi bătrâni, urmărindu-le degradarea psihică și fizică până la moarte.

Atunci cand face portrete spune întotdeauna o poveste, trece dincolo de superficial, invitând la introspecție.

Pentru că imaginea este o limbă universală, pe viitor își dorește să se folosesc de mijloacele de comunicare audio-vizuală pentru a surprinde consecințele schimbărilor climatice și probleme sociale în rândul comunităților.

A participat la atelierul de film “Let’s go digital” din cadrul TIFF unde a descoperit cinematografia/ scurtmetrajele ca o nouă formă de exprimare și explorare.

Printre premiile adunate de-a lungul anilor se numără: premiul “Remarkable Artwork” la Siena International Photography Awards 2019, premiul pentru cea mai bună fotografie portret Licart 2019, finalistă Licart 2018 și Bursieră StART 2020 la secțiunea fotografie.

De anul acesta studieză fotografia în Haga, la Royal Academy of Art.

http:www.instagram.com/pellicle120

The Touch

Fotografie

Bus Station

Fotografie

Escaping

Fotografie

CONCENTRIC & Alexandra Corcode