Sunt Alina Dumitrescu și sunt poet, performer și traducător.
M-am format ca poetry performer în cadrul fenomenului artistic Strada Fără Nume în colaborare cu Centrul Cultural Plai – un proiect de spoken word, reunind poeți și muzicieni de peste tot – unde timp de o săptămână am învățat ce înseamnă scena pentru un artist textual. Au urmat performance-uri în cadrul primei ediții a Transylvania International Spoken Word Festival de la Cluj, în cadrul expoziției colective Individual Compus/ Individual All-Around în parteneriat cu Spațiul de Artă Contemporană /SAC Bucharest, precum și în cadrul expoziției-documentar Onesim://NAMEFULL în colaborare cu Centrul de Proiecte Timișoara și Decopertat.
 
În 2023, am co-fondat hub-ul artistic timișorean Comuna 30, alături de care am susținut performance-uri în cadrul mai multor evenimente culturale și artistice, precum Launmomentdat în parc, Sit & Read Artbook Fair, Street Delivery Timișoara, Muzeul Apei Timișoara, Youth Summer Fest Timișoara, Grădini Interdimensionale & Cenaclub. În 2022, am realizat împreună cu Andreea Băban unul dintre posterele finaliste proiectului Poster x Poem Young Timișoara.
 
Pentru mine poezia înseamnă hrană, iar când sunt pe scenă sunt în plin catharsis și nicio consecință nu mai contează. Vreau ca publicul să simtă tot, pentru că în viață e vorba de tot și uneori, oamenilor le e prea frică să admită asta. Scriu firesc despre emoție și destabilizare, găsesc ceva pur în durere și în persoanele care plâng pe stradă. În prezent lucrez la debutul în poezie, care sper să se întâmple curând.
 
Pe Alina o găsiți și aici:
 

“…în fiecare duminică mergem la selgros și mama îmi cumpără câte un ponei

preferatul meu e un pegas albastru care miroase a fructe de pădure

e ultimul pe luna asta

îi amintesc mamei că nu am tată

iar ea pune în coș încă doi unicorni”

toată colecția mea my little pony

CONCENTRIC & Alina Dumitrescu