Maria Timeea Toma are profilul perfect pentru “artistul Concentric”.

Lucrările ei ne-au atras de la prima vedere. Simți că în spatele fiecărei linii, hașurări, umbre este un strigăt și un zbucium.
Ne place Timeea și dorim să vă facem cunoștință cu ea.

“Cele mai vivide amintiri din copilărie sunt nopțile în care stăteam cu mama în bucătarie în timp ce ea își făcea treburile și eu îi arătam din 5 în 5 minute ce ,,capodoperă” am mai creat.”

“Liceul și facultatea pentru mine au însemnat doar blocaj artistic, limitare, constrângere și zile întregi de auto-criticare aspră, lucruri ce au dus la delăsare, disperare, furie, deznădejde.
Toate sentimentele pe care le-am strâns în perioada liceu-facultate ies acum la iveală sub formă de desene furioase, urâte, parcă am început să desenez ca să displacă și să stârnesc frustrare în oamenii cu prejudecăți și idei fixiste.”

“Pe lângă asta, nu pot să îmi neg latura sensibilă. Singurătatea a fost mereu cea mai mare frică a mea și lucrul ăsta se vede în tot ce ține de mine, mai ales în artă. Când simt că mă copleșește, mă întorc la copilul care desena în bucătărie cu mama lui.”

“Prin arta mea vreau să transmit oamenilor că este absolut ok și normal să nu fii mereu tu ăla ,,bun”. Vreau să surprind frumusețea din spatele fațadelor ăstora. Vreau să surprind esența noastră de om pe care suntem învățați, de obicei, să o ascundem, furie, dezordine, vulnerabilitate, isterie, deznădejde, frică, teroare. Vreau să o spun tuturor: oricât de ,,stricat” crezi tu că ești, nu vei fi niciodată cu adevărat singur. Suntem toți în asta.

A, și uneori desenez cercuri.”

Maria Timeea Toma este studentă la Universitatea Națională de Arte București și până acum a participat la câteva expoziții precum ,,Students take over the street” în cadrul NAG și ,,Desemne de peste an” susținută de Galeria Senso.

@maria.t.toma (Instagram)

Anything you want but round

Desen

Bullshitting as usual

Desen

Anything you want but round

Desen

Hiding Place

Desen

CONCENTRIC & Maria Timeea Toma